Party: Spjärnsvallet (SE)

> >
Spjärnsvallet (SE)

Club: Global Copenhagen

Upcoming: 0
Date: 12.12.2015 22:00
Address: Nørre Allé 7 (lige bag Sankt Hans Torv), Copenhagen, Denmark | show on the map »

Attend »

Visitors - Women

Visitors - Men

Party pictures

You will be the first one to know when pictures are uploaded!

Party: Spjärnsvallet (SE)

Spjärnsvallet var en af de første vestlige jazzgrupper, der for alvor gik på opdagelse i folkemusikken fra den store verden. Deres debutalbum fra 1975 er en klassiker inden for crossover-feltet, og gruppen var en vigtig samarbejdspartner og inspirationskilde for den amerikanske jazzlegende Don Cherry. I næsten fyrre år var der stille omkring Spjärnsvallet, men sidste år udgav de pladen "Again and Again", og nu lægger gruppen – der tæller tre af de fire originale medlemmer – vejen forbi Global.

Spjärnsvallet blev dannet i de tidlige 70’ere da percussionisten Bengt Berger, der havde studeret musik i Indien og var på vej til Ghana, mødte multiinstrumentalisten Christer Bothén, hvis musikalske rejser havde omfattet Mali og Marokko. Senere hen fik de selskab af bassisten Nikke Ström og endnu en multiinstrumentalist, Kjell Westling, på instrumenter som fløjte, basklarinet og saxofon. I de tidlige år spillede de flittigt sammen med Don Cherry, der ligesom Spjärnsvallet havde en stor interesse for folkemusik fra rundt om i verden. Cherry var en stor inspiration for de fire unge jazzmusikere, men inspirationen gik i høj grad også den anden vej, og det var blandt andet Bothén, der lærte Cherry at spille på det vestafrikanske strengeinstrument donso ngoni.

I 1975 udgav Spjärnsvallet deres selvbetitlede debutalbum, som bød på en original blanding af mere fritbetonet jazz og globale inspirationer fra Indien, Nord- og Vestafrika. Instrumentalt forenede pladens numre konventionelle jazzinstrumenter som saxofon og klaver med indiske fløjter, afrikanske håndtrommer og balafon. Herefter blev der stille omkring bandet, og først i 2014 gav de lyd fra sig igen med albummet Again and Again, der til dels består af extended versions af numre fra debuten og andet uudgivet materiale. Dog er afslutningsnummeret, den 14 minutter lange “Again”, en helt ny indspilning dedikeret til det bortgangne medlem, Kjell Westling.

På Global optræder Bengt Berger, Christer Bothén og Nikke Ström med trompetisten Goran Kajfeš og guitaristen David Stackenäs.

Lyt til musikken: https://soundcloud.com/omlott/spjarnsvallet-mali-donso-ngoni

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22.

Billetter i forsalg: 80 kr. (inkl. gebyr):
http://www.billetboxen.dk/event.php?id=2727
Pris i døren: 80 kr. / Studerende: 60 kr.