Party: X-mas 2015: Dreamers' Circus & Mames Babegenush (DK)

> >

Party: X-mas 2015: Dreamers' Circus & Mames Babegenush (DK)

Efter sidste års udsolgte julekoncert lægger Dreamers’ Circus igen vejen forbi Global for at spille højtiden ind – denne gang i selskab med klezmervirtuoserne Mames Babegenush.

Af alle de talentfulde unge bands, der er kommet ud af den aktuelle danske folk-revival, er der næppe nogen så betagende som Dreamers’ Circus. Omdrejningspunktet er den skandinaviske folkemusik, men med en organisk lethed svæver de tre medlemmer Ale Carr (cittern), Rune Tonsgaard Sørensen (violin) og Nikolaj Busk (klaver & harmonika) igennem et cirkus af temaer, harmonier og svingende grooves og lader konstant musikken føre ud i nye afkroge.

Dreamers’ Circus har optrådt i Sydney Opera House, ligesom de har spillet med symfoniorkestret Copenhagen Phil. De var desuden at finde i programmet på dette års Roskilde Festival. Bandet har netop udgivet deres anden plade, Second Movement, der i en femstjernet anmeldelse i Gaffa bliver kaldt “et værk, der stritter af vigør og veloplagt spillelyst.”

Lyt til Dreamers' Circus: https://www.youtube.com/watch?v=LTaAIFprjr0

Mames Babegenush præsenterer deres helt egen energiske fortolkning af den jødiske folkemusik klezmer. Den danske sekstet har gennem de sidste 10 år udviklet et bredt repertoire, der forener den traditionelle klezmer fra Østeuropa med elementer af jazz, elektronisk og klassisk musik. Deres gnistrende sammenspil og utrættelige spilleglæde har givet dem ry som et fremragende liveorkester i ind- såvel som udland, og de har blandt andet optrådt i Carnegie Hall i New York, Amsterdams Concertgebouw og på Det Kongelige Teaters Gamle Scene.

Publikum såvel som kritikere har taget godt imod bandets fjerde album Mames Babegenush fra sidste år, hvor inspirationen fra det nordiske lydunivers står stærkere end tidligere. Fra åbne, udsvævende klangflader til maniske danserytmer favner albummet stemningsmæssigt både den nordiske melankoli og den ekstatiske glæde, man oplever til et bryllup på Balkan.

Lyt til Mames Babegenush: https://www.youtube.com/watch?t=3&v=UA2m8p5qFp0

Kom og fejr julen med to af Danmarks bedste bands lige nu.

Døre kl. 21 / Koncert kl. 22.

Koncerten er udsolgt.